Talent

Omdat leerlingen verschillen. En docenten ook.

Iedere leerling is uniek in zijn kennis en vaardigheden van de Nederlandse taal. Als docent wilt u natuurlijk zelf bepalen hoe u daarmee omgaat. Sterker nog, Talent biedt u de flexibilitiet om met deze verschillen rekening te houden en uw eigen keuzes te maken. Zodat iedereen kan leren óf doceren op z’n eigen manier.

‘De één worstelt nog met de persoonsvorm, terwijl de ander moeiteloos kan ontleden.’
Ook in úw klassen zijn de niveauverschillen ongetwijfeld groot. Hoe zorgt u ervoor dat u bij iedere leerling aan sluiting vindt? Talent bidt u daarvoor alle mogelijkheden. met een aanpak die zowel leerlingen als docenten bijzonder aanspreekt.

‘Niet iedere leerling heeft een talenknobbel.’
Talent sluit aan bij het niveau van iedere leerling. OM dit te bereiken – en dat is uniek – zijn de edities afzonderlijk van elkaar geschreven en verschillen ze in pakkersamenstelling. Zou houden LWO- en VMBO-BK-leerlingen overzicht met maar één boek op tafel. En kan de zelfstandige TH- of HV-leerling zelf beslissen of hij begint met de opdrachten of de theorie. Bij de onderdelen Grammatica, Spelling en Woorden houdt Talent in het ePack (digitale leerstof) zelfs rekening met verschillende onthoudstrategieën van leerlingen. Leerlingen leren met Talent beter en met meer plezier.

‘Het werkt gewoon beter als je de theorie klassikaal uitlegt.’
Ook docenten hebben met Talent alle ruimte: u bereikt gegarandeerd de kerndoelen, maar ‘onderweg’ bepaalt u zelf welke didactiek u het meest geschikt vindt. Zo kunt u klassikaal werken, zelfstandig met het boek of digitaal. de docentenhandleiding geeft bij iedere editie overzichtelijk weer welke keuzes u kunt maken.

 

Tekst: Malmberg

www.malmberg.nl

Terug naar Leermiddelen