Taalblokken

Een interactief taalsysteem voor MBO
Taalblokken is een innovatief en flexibel systeem voor individuele taalondersteuning, dat uw leerlingen taalvaardig maakt op de vereiste niveaus. Uitgangspunt voor de online lessen, oefeningen en assessments in Taalblokken is het Common European Framework of Reference for Languages. Naast al het online materiaal zijn er de Taalwijzers: handige naslagwerken per taal, met onder andere grammaticale regels en oefeningen.


Volledig gebaseerd op Common European Framework
Met Taalblokken krijgt u toegang tot drie talen in één systeem. Alle blokken, taaltaken en assessments in de onlinedatabase zijn geschreven op basis van het Common European Framework (CEF). Via een individueel leertraject kan uw leerling het gewenste CEF-niveau behalen van iedere taal, zoals voor zijn beroepsrichting omschreven is in de kwalificatiedossiers en het document ‘Leren, Loopbaan en Burgerschap’. Voor Zorg en Welzijn biedt Taalblokken de talen Nederlands en Engels. Voor de andere sectoren bevat Taalblokken materiaal voor Nederlands, Engels en Duits.

Sectorspecifiek
Taalblokken staat voor individuele taalondersteuning voor de sectoren Techniek, Economie en Zorg en Welzijn voor de niveaus 2 en 3-4. Daarnaast bevat Taalblokken, voor de sector Economie-HTR, sectorspecifieke taaltaken gebaseerd op de praktijk in de beroepsvelden Horeca, Toerisme, Recreatie. Motiverende materialen en werkvormen - waarin de praktijk centraal staat – leiden tot de benodigde taalvaardigheden voor iedere beroepsrichting. Taalblokken is geschikt voor alle vormen van competentieleren.

Altijd op maat – voor u en uw leerling
Omdat Taalblokken een online taalsysteem is, kan elke leerling op elk moment en op elke plaats aan de slag, met alles wat hij wil oefenen, doen of leren. Ook het leermanagementsysteem is door u op elk moment te raadplegen en ondersteunt u bij de individuele begeleiding van uw leerlingen. Hiermee kunt u hun voortgang en resultaten van assessments online bijhouden en raadplegen.


Tekst: Malmberg

www.malmberg.nl

Terug naar Leermiddelen